Νέα

Η Hikvision ενσωματώνει την τεχνολογία Deep Learning στα προϊόντα της και δημιουργεί το πρώτο DeepinMind NVR

Η Hikvision υιοθετεί πλήρως την τεχνολογική τάση του «Deep Learning» και την εφαρμόζει στη βιομηχανία ασφάλειας, προσφέροντας μια νέα σειρά καινοτόμων λύσεων. Η εταιρία, ανακοίνωσε πρόσφατα τη διάθεση του πρώτου της NVR (Network Video Recorder) που θα βασίζεται σε τεχνολογία «Deep Learning». Το έξυπνο «DeepinMind Network Video Recorder (NVR)» όπως ονομάζεται, έχει τη δυνατότητα εκμάθησης ανίχνευσης ατόμων, που συλλαμβάνονται από τις κάμερες ασφαλείας και μπορεί να αποτελούν εν δυνάμει απειλή για κάποια παράνομη ή εγκληματική ενέργεια. Το συγκεκριμένο NVR, μπορεί επίσης με μεγάλη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, να φιλτράρει εσφαλμένους συναγερμούς που τυχόν ενεργοποιούνται από κινούμενα αντικείμενα, τα οποία δεν θεωρούνται ότι αποτελούν απειλή. Πρόκειται, για το μοντέλο με κωδικό ονομασίας iDS-9632NXI-I8/16S NVR, που ενσωματώνει 32 κανάλια και θα είναι το πρώτο σε μια νέα σειρά προϊόντων της Hikvision με την ονομασία DeepinMind. Αγγίζοντας σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη διαδικασία μάθησης και μνήμης, το DeepinMind Series NVR, ενσωματώνει προηγμένους αλγόριθμους, επιτυγχάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις και με μεγάλη ακρίβεια στο τομέα της ανάλυσης του περιεχομένου των αρχείων βίντεο – Video Content Analytics (VCA).

Επίσης, η πρωτοποριακή λύση του DeepinMind NVR δημιουργεί νέα δεδομένα και σε εφαρμογές βίντεο επιτήρησης, που ενεργοποιούνται κατόπιν συναγερμού ανίχνευσης συμβάντος. Οι εσφαλμένοι συναγερμοί, που προκαλούνται συνήθως από ζώα, φύλλα, σκιές, αλλαγές στον φωτισμό και άλλα ασήμαντα αντικείμενα, είναι γεγονός ότι κοστίζουν αρκετά σε εργατοώρες του προσωπικού ασφαλείας και γενικότερα σε σπατάλη πόρων. Με τη δυνατότητα όμως του iDS-9632NXI-I8 / 16S NVR να ανιχνεύει και να διακρίνει τους ανθρώπους από άλλους στόχους, επιτυγχάνει να φιλτράρει αποτελεσματικά αυτούς τους εσφαλμένους συναγερμούς. Το DeepinMind NVR αναγνωρίζει την ανθρώπινη δραστηριότητα με μια πολύ υψηλή ακρίβεια – που υπερβαίνει το 90%.

Η μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) αποδίδει ταχύτατους υπολογισμούς, ενώ σε συνδυασμό με τους αλγόριθμους Deep Learning ενισχύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η ακρίβεια ανίχνευσης σε σχέση με τα παραδοσιακά συμβατικά μοντέλα NVR.

«Με το NVR DeepinMind, η Hikvision προσφέρει στους εγκαταστάτες και τους τελικούς χρήστες ένα εντελώς νέο επίπεδο ακρίβειας στην ενεργοποίηση συναγερμών και μια πιο αποτελεσματική διαχείριση των συστημάτων παρακολούθησης» δηλώνει ο Keen Yao, VP στο Διεθνές Επιχειρηματικό Κέντρο της Hikvision

Το NVR DeepinMind iDS-9632NXI-I8 / 16S μπορεί απλά να αντικαταστήσει ένα υπάρχον DVR ή NVR, εισάγοντας άμεσα την έξυπνη εκμάθηση, μια λειτουργία που δεν συναντούσαμε φυσικά στα παραδοσιακά συστήματα παρακολούθησης. Μια τέτοια αναβάθμιση βελτιώνει σημαντικά την απόδοση επιτήρησης βίντεο προσφέροντας σαφώς αποτελεσματικότερη ασφάλεια και έλεγχο των επιτηρούμενων χώρων.

Το ενσωματωμένο NVR DeepinMind διαθέτει έως και 32 κανάλια εισόδου βίντεο για κάμερες IP (μέχρι 12 MP), έξοδο και αποκωδικοποίηση βίντεο υψηλής ευκρίνειας, ρυθμίσεις καναλιών σκληρού δίσκου, ρυθμίσεις RAID (0, 1, 5, 6 και 10) μέχρι και οκτώ σκληρούς δίσκους 8 TB και διπλούς NIC.

Η Hikvision σκοπεύει να επεκτείνει την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Deep Learning και σε άλλα της προϊόντα, προσφέροντας νέες καινοτομικές προτάσεις όπως την σειρά καμερών DeepinView IP αλλά και  DeepinMind video analytics server.

Πηγή: Security Manager

Back to top