Νέα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21.02.2018, η προγραμματισμένη συνάντηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (E.O.A.)…

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21.02.2018, η προγραμματισμένη συνάντηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (E.O.A.) και εκπροσώπων των Ι.Ε.Π.Υ.Α. ESA Security ,Brinks Security ,G4s Security με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρη Αναγνωστάκη όπου συζητήθηκαν δυο ιδιαίτερα σοβαρά θέματα που αφορούσαν την εφαρμογή της απόφασης για την ενιαία στολή αλλά και τις διαδικασίες αδειοδότησης του προσωπικού ασφάλειας.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας, παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Παππάς,από την εταιρεία Βrinks Security o κ. Γεώργιος Τζανακάκης ,από την εταιρεία ESA Security ο κ. Βασίλειος  Αντωνόπουλος και από την εταιρεία G4s Security ο κ. Μανώλης Αποστολάκης.Παρόντες από την πλευρά του Υπουργείου ήταν ο Γενικός Γραμματέας κ. Αναγνωστάκης μαζί με τους επιτελείς τους όποιους προΐστατο ο Επιτελάρχης Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης .

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε στην συνάντηση ήταν το αίτημα της E.O.A για την αναστολή εφαρμογής της υπ αριθμ . Φ.456/38/505989/Σ. 4746 Κ.Υ.Α σχετικά με τη χρήση ενιαίας στολής. Ο κ. Αναγνωστάκης αποδέχτηκε το αίτημα της ομοσπονδίας για αναστολή της εφαρμογής της ανωτέρω ΚΥΑ και διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους της ότι μέχρι την Τρίτη 27/2/2018 θα έχει υπογραφεί από τον Υπουργό κ. Τόσκα η αναστολή της ΚΥΑ τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018.
Το δεύτερο αίτημα στην συνάντηση ήταν η αδειοδότηση του προσωπικού ασφαλείας. Ζητήθηκε από την πλευρά της Ε.Ο.Α να παραταθεί η ισχύ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. ΓΔΟΕΣ/1/2/328/2017 (ΦΕΚ 1020/Β/24.3.2017) σχετικά με την διενέργεια εξεταστικών περιόδων και γενικότερα για τον προγραμματισμό των εξετάσεων, τη γνωστοποίηση των ημερομηνιών υποβολής των σχετικών αιτήσεων, διενέργειας εξετάσεων καθώς και της άμεσης έκδοσης των αποτελεσμάτων. Τα μέλη της Ε.Ο.Α έλαβαν τη διαβεβαίωση θετικής ανταπόκρισης και σε αυτό το αίτημα περί παράτασης του υφιστάμενου τρόπου εξετάσεων (που ίσχυε έως 31/12/2017)και για το έτος 2018 και έως ότου ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα .
Οι συγκεκριμένες συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ασφάλειας είχανε θετική ανταπόκριση κάτι που αποδεικνύει στην πράξη, οτι όταν υπάρχει ενιαίο μέτωπο και θεσμική εκπροσώπηση του κλάδου της Ασφάλειας μπορούν να επιτευχθούν πολλά πράγματα για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου.
Αυτό άλλωστε προφορικά διεμηνύθη και από πλευράς αρμοδίων αρχών, που επισήμαναν ότι είναι υποχρεωμένοι να ανταποκρίνονται όταν απέναντι τους έχουν θεσμικούς συνομιλητές πόσο μάλλον όταν αυτοί έχουν και καθολική εκπροσώπηση του κλάδου τους.

Πηγή: Security Manager

Back to top